onsdag 10 oktober 2012

Loaded potato skins

Foto: Två rum och kök

Loaded potato skins åt jag första gången på Broken Dreams i Borlänge. Efter det dröjde det tills jag flyttade till Gävle och gick på Church Street Saloon. Flyttade till Stockholm och har inte hittat något ställe här som gör dom som jag vill ha och har därför försökt göra en egen variant.

4 personer

4 stora bakpotatisar, skrubbade och rena
2 förpackningar bacon
1 påse riven mozarella ost
1 emmentaler ost 
Rapsolja
Creme Fraiché
Thai Sweet chilisås
Färsk gräslök till garnering

Sätt ugnen på 225 grader. Dela potatisarna på hälften. Gröp ur halvorna med sked eller en ananaskniv tills det endast är några millimeter potatis kvar på skalet. Pensla potatisarna med rapsolja runt hela och lägg på en plåt. Sätt in i ugnen ca 20-30 minuter tills potatisen är mjuk och börjar få färg på kanterna. Blanda riven emmentaler och mozzarella och lägg i potatis skalen. Stek baconbitar  och lägg på. In i ugnen precis innan servering tills osten smält och börjar få färg.
Servera som de är eller till en god köttbit. Gärna med en klick creme fraiché toppad med thai sweet chili och finskuren gräslök.

Inga kommentarer: